duminică, 6 martie 2016

Iubire sau obișnuință?


Iată-ne ajunși în vremuri în care nu mai este o rușine să te desparți. Cu toate astea sunt foarte multe cupluri care nu fac asta, însă nu o fac din cu totul alte motive. Unele cupluri  aleg obișnuința sau comoditatea în locul fericirii și al iubirii. Sau se lasă dominate  de sentimentul de teamă. Teamă de reacția partenerului sau teamă de schimbare.
Dacă sunt împreună de 10 ani li se pare firesc să se și căsătorească la un moment dat, însă uită să se analizeze pe ei, să privescă în sufletul lor cu sinceritate și atunci preferă să se mintă. Se mint pe ei atunci când refuză să recunoască că s-au schimbat, că nu mai sunt cei de acum 10 ani și că dragostea lor s-a transformat într-o dragoste frățească. Sau unora le este pur și simplu greu să renunțe la confortul financiar. Who knous?

Oo, dar câte cupluri nu există care stau împreună doar de dragul copiilor? Vezi Doamne, să nu crească fără un părinte! Păi mai bine așa dar să fie înconjurați de dragoste decât să își vadă tatăl lipsind seară de seară de acasă sau să audă injuriile și reproșurile pe care și le împart părinții între ei la sosirea lui acasă! Dacă mai este și beat, cum de altfel se întâmplă în majoritatea cazurilor, pregătiți-vă copii să auziți  cum un idiot urlă ca un descreierat la mama voastră sau poate cum o ”mângîie”,   așa, din iubirea asta multă, cu câte un pumn. Ascultați copii și învățați cum să vă  comportați și voi când veți fi mari. Sau poate nu știați că cei mici copiază ceea ce facem noi părinții, nu ceea ce le spunem noi să facă?
Credeți voi oare că așa sunt copii voștrii fericiți? Că îndurați toate astea pentru ei? Aberații și prostii, scuze penibile și atât!

Ei vor crește și vor face exact la fel, asta însemnând normalul pentru ei, doar asta au văzut în casă toată viața lor. Iar dacă vor găsi un om bun și normal îl vor crede un ciudat, ei fiind obișnuiți cu ”normalul” de acasă.
Deci data viitoare când vă mai mințiți că stați în relația defectă pentru copii voștrii, gândiți-vă de două ori înainte!
Sau confortul financiar să fie una din cauzele pentru care vă refuzați fericirea adevărată? Mare greșeală atunci deoarece nici mașina și nici contul din bancă, indiferent de numărul de zero-uri pe care îl are nu au cum să vă încălzească inima. Din păcate!
Sau credeți că este greu să o iei de la capăt după atâția ani în care ați investit în relația respectivă? Sau sunteți  convinși de faptul că îl  cunoșteați bine  pe omul de lângă voi. Oare îl cunoșteați  cu adevărat?Nici măcar pe noi nu ne cunoaștem cu adevărat și în totalitate așa că gândiți-vă mai bine!

Indiferent ce motive aveți, e alegerea voastră dar din păcate copii nu pot alege, ei numai se supun alegerilor voastre! Nu uitați asta data viitoare când credeți că așa le faceți o mare favoare.  ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu