joi, 17 martie 2016

O femeie puternică plânge rar dar și când o face....



Femeia puternică nu este femeia plină de mușchi, chiar deloc! Este femeia care primește cu capul sus fiecare lovitură fără să își plângă de milă. Le primește și poate să primească multe fără să verse nici o lacrimă dar și când plânge, o face pentru toate.
Plânge pentru perechea preferată de balerini pe care a fost nevoită să îi arunce, rupți fiind, dar de care s-a despărțit cu inima îndoită.
Plânge pentru micuța furnică pe care a călcat-o în picioare în veșnica ei grabă dar și pentru peștele preferat găsit mort dimineața în acvariul atât de drag.
Plânge pentru prietena pe care a iubit-o ca pe o soră, chiar dacă prietena i-a iubit mai mult soțul decât a iubit-o pe ea.

Plânge pentru viața lăsată în urmă, pentru job-ul pe care îl adora, plânge chiar și pentru tocurile de 15 cm pe care nu le mai poate purta.
Plânge pentru frumoasa și lunga prietenie care tocmai s-a încheiat într-un mod care i-a lăsat un mare gol. O prietenie pe care cu siguranță nu o va uita și pentru lipsa căreia va mai plânge.
Plânge când își vede fata cât e de puternică, cât e de frumoasă și cât de repede a crescut.


Plânge pentru nefericirea altora și pentru oameni care nu mai sunt sau care numai s-au pierdut. Ar aprinde o țigare, a și uitat de gustul pe care îl are. Inexplicabilă dorință după 15 ani de absență și totuși e aici, există! Nu! La naiba! Mai bine plânge, mai bine scrie... da, e mult mai bine!
Plânge pentru singurătate, plânge pentru prieteni sau de emoția de nedescris pe care o simte atunci când ascultă o simplă melodie. Plânge minute, ore în șir fără rușine și știe clar că prea curând nu va mai plânge.
Dar azi e ziua în care își permite asta, o zi de slăbiciune menită să încarce la maxim bateriile. E mult prea conștientă că ploi și furtuni vor mai urma. Iar ea va fi mereu pregătită de orice, înarmată cu veșnicul tembel surâs.
Da, până și cea mai puternică femeie plânge!


Pozele nu îmi aparțin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu