miercuri, 9 martie 2016

Plătești tu sau plătesc eu?



Naiba mai știe cum este ok! Codul bunelor maniere spune clar că la prima întâlnire bărbatul trebuie să achite nota de plată. Dar ce să se facă săracii de ei dacă au norocul să invite în oraș exact tipa care vrea să guste din toate pe banii lui? Am auzit la un moment un amic cum povestea cu înfocare că invitase o tipă în oraș iar ea își comandase un fresh. Era foarte revoltat  și i se părea de prost gust să facă așa de la prima întâlnire. Ce, nu își putea comanda un suc normal? Ăăă, păi poate fata avea alergie la alte sucuri, cine știe?
Dar am văzut și femei cărora li se părea ceva absolut normal să comande  tot ce ele au chef să consume și nici măcar nu se gândeau dacă tipii își permit asta sau nu. Dacă le-au invitat nu au decât să plătească, ele nu își consumă banii lor, trebuie să își cumpere rochița bestială pe care o văzuseră sâmbăta trecută în mall.
Am văzut și  bărbați foarte enervați de faptul că femeile vor  să își plătească  singure consumația. Zici că le-ai dat cu ceva în cap frate, pe bune! Și chiar nu înțeleg de ce? Până la urmă ieșim la o cafea ca să ne simțim bine împreună, să povestim, să râdem. De ce contează atât de mult cine plătește? De ce să strici o seară minunată cu detalii de genul ăsta?

E drept, din vremuri demult trecute există superioritatea asta a bărbatului asupra femeii. El trebuie să o întrețină, el trebuie să achite nota de plată, el și iar el. Așa se simte mai macho!
Însă s-au cam dus vremurile astea și încet încet ne  adaptăm regulilor țărilor europene cu o cultură superioară.
Faptul că o femeie insistă să își plătească singură consumația dă dovadă că are bun simț și că nu profită de pe urma bărbatului, fapt care ar trebui să îl bucure. Înseamnă că a ieșit cu el deoarece îi face plăcere compania lui nu pentru că îi achită contravaloarea cafelei, nu?
Nu este nimic greșit nici în faptul că el insistă să plătească dar asta nu îl face un adevărat gentelman. La  fel cum nu este  obligat să o facă, fapt ce nu îl face mai puțin manierat.
Mai este și chestia aia: el te invită deci plătește el acum, data viitoare plătești tu! Dar dacă nu există data viitoare? Oare chiar vrei să strige careva după tine pe stradă că ți-a plătit cafeaua? Hmm, așa e că nu vrei?
Cred că depinde și de felul de relație care există între un bărbat și o femeie. Într-o relație de amiciție mereu se ajunge la un acord comun că doar sunteți amici. Dacă se crede că este începutul unei relații de iubire nu cred că este nimic rău în faptul că fiecare își achită ceea ce consumă. Iar cu fiecare pas înainte al relației voastre, se aranjează de la sine și astfel de detalii.
Dar na, asta este numai părerea mea.
;)


Pozele nu îmi aparțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu