miercuri, 23 martie 2016

Nu vezi ce freză are?Clar e o persoană anormală!


Din totdeauna unii oameni au etichetat alți oameni fără să îi cunoască cu adevărat. Au pus etichete în funcție de părerea altora și au catalogat după comportament. Nu s-au gândit însă că fiecare persoană vede ceea ce vrea mintea ei să vadă. La fel  cum comportamentul unei persoane diferă în funcție de oamenii pe care îi întâlnește. De multe ori am auzit: ”aia nu este normală” sau ”ăla este normal, cuminte”.
Mă macină curiozitatea asta de mor: cum arată și se comportă o persoană normală? Există vreun standard sau cum?
Oare dacă o persoană îți vorbește frumos în față, te periază sau te pupă în fund, spus mai pe românește, înseamnă că este o persoană normală? Chiar dacă după ce ai plecat te înjură,te bagă și te scoate de peste tot? Dar na, tu nu știi asta, sau nu vrei să știi! Deci rămâne o persoană normală.
Atunci o persoană care îți spune franc în față adevărul, nu te minte că arăți minunat și că nu ți se vede fundul prin pantalonii cu 2 numere mai mici, înseamnă că e o persoană anormală?
Oare o persoană care se duce mereu la biserică este considerată o persoană normală? Chiar dacă în privat bea de rupe, înjură, bate, fură,batjocorește?
Atunci persoana care încearcă mereu să fie corectă, ajută în loc să facă rău și vorbește frumos în loc să jignească dar care nu merge prea des la biserică este catalogată drept o persoană anormală?

Oare o persoană care se îmbracă în fuste lungi, poartă basma pe cap, toate în culori de alb, negru și maro, este considerată o persoană normală? Dar ce contează că umblă cu bărbați însurați atâta timp cât îmbrăcămintea ei este de fată cuminte.
Atunci persoana care se îmbracă în cele mai turbate culori, are părul mereu ciufulit dar nu are ochi pentru bărbații însurați, este catalogată drept persoană anormală?
Oare persoana care merge nepăsătoare fără umbrelă prin ploaie o face anormală? Oare dacă ar avea umbrelă ar fi considerată o persoană normală?
Oare persoana aflată în scaun cu rotile sau aceea care suferă de vreo anume boală, dar care are un suflet de milioane, este considerată anormală?

Oare persoana tatuată sau aceea care iubește să fumeze este considerată o persoană anormală doar din cauza asta?
Oare persoana care aleargă e considerată anormală, în timp ce aceea care stă și privește telenovele toată ziua este considerată  normală?
Mi se pare trist să cataloghezi un om fără să îl cunoști.Trist este și faptul că multe persoane își pun măști numai ca să pară ”normale”, chiar dacă asta îi omoară pe dinăuntru, îi face nefericiți.
Mai bine anormală sau ciudată, dar autentică decât normală dar falsă!


Pozele nu îmi aparțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu