luni, 9 noiembrie 2015

România mea frumoasă , de ce eşti aşa de rece? Unde îţi e mândria, unde îşi e respectul, unde îţi sunt legile,unde îţi sunt copii ?


România mea frumoasă, de ce eşti aşa de rece?
De ce eşti aşa de indiferentă faţă de copii tăi? Faţă de părinţi şi bunici? Oare eşti legată la ochi, eşti surdă şi incapabilă să gândeşti de una singură ?
România mea... eşti atât de mare, cum de te laşi aşa manipulată şi condusă?
Nu vezi tu oare că îţi pleacă copii în alte tări căutând respectul pe care tu nu îl poţi sau nu vrei să îl oferi, caută un trai mai bun în locul abuzului tău? Lasă în urmă copii ce plâng de dorul părinţilor şi părinţi ce plâng de dorul copiilor pe care poate nu mai apucă să îi vadă.

România mea, ţi-au murit nou-născuţii în maternităţi, locul care ar fi trebuit să le fie prima casă Românie!!
Cum ai putut rămâne indiferentă?
Ţi-au murit soldaţii în timp ce îşi făceau datoria, în timp ce te apărau, pe tine Românie! Pică avioanele şi elicopterele aşa cum picau cele de hărtie cu care mă jucam în copilărie. Pleacă soldaţii în războaie cu inima îndoită fără să ştie dacă îşi vor mai revedea familiile. Au murit tineri cu viitorul în faţă, oameni ce au lăsat în urmă copii şi familii suferinde. Şi din ce cauză ?Că nu ştii să îţi respecţi oamenii şi să îi apreciezi, lucrează zile şi nopţi şi pentru ce? Pentru salarii de mizerie şi asta numai ca să te apere Românie !!

Îţi mor bătrânii pe capete, de foame sau de boală, sau ce? Crezi că îşi pot permite foarte multe dintr-o pensie de 2 lei amărâţi? Ştii tu măcar Românie că sunt bătrâni care au pensie 1 leu? 1 leu Românie!!Nici măcar o pâine nu pot să îşi cumpere cu 1 leu. Şi asta după ce au muncit pe brânci ani întregi ca să îţi fie ţie mai bine Românie !

Mor pe capete oameni în spitale. De ce Românie, dacă dăm bani în fiecare lună pentru sănătate? De ce nu ne bagă nimeni în seamă dacă nu cotizăm la buzunare, de la portar pâna la medic, fără să ratăm vreunul? Pentru ce ne iei banii dacă nu beneficiem de nimic gratis, dacă pentru un rahat de analiză trebuie să te programezi cu 3 luni înainte? Păi şi dacă murim  până atunci? De ce trebuie să ne  aşteptăm  rândul să ne operăm, de ce trebuie să ne cumpărăm  până şi pansamentele, de ce trebuie să mai dormim  cu încă o persoană în pat, minim! De ce Românie?

De ce avem atâtea catedrale dar nu avem spitale? De ce preoţii sunt văzuţi ca nişte sfânţi iar tinerii care ascultă muzică rock sau merg la concerte sunt văzuţi ca nişte satanişti? Câţi preoţi nu fură, jignesc, profită, chiar violează copii de care trebuie să aibă grijă şi totuşi... câţi sunt închişi? În schimb sunt închişi cei care fură o pâine. Ai încercat măcar să afli ceva despre vreunul din cei decedaţi în clubul Colectiv înainte de ai cataloga drept satanişti? Ştii tu că erau copii inteligenţi, muncitori, cu suflet de milioane? Şi chiar dacă nu erau, au făcut cuiva vreun rău? De ce  cataloghezi şi nu încerci să cunoşti?
Ai o grămadă de profesori cărora le sar copii în cap, profesori care predau şi predau şi au o grămadă de cerinţe, dar care nu predau deloc şcoala vieţii. Ai tineri cu nota 10 pe linie care se aruncă de pe bloc pentru că nimeni nu îi înţelege, nimeni nu are timp de ei. Copii care sunt zilnic abuzaţi verbal sau fizic de către colegii lor. Elevi plecaţi să studieze la cele mai importante  universităţi , care ne fac să fim mândrii dar care rămân acolo deoarece sunt apreciaţi, plătiţi şi respectaţi. De ce nu iei atitudine?

România mea, stai un pic şi priveşte în jurul tău, uită-te unde s-a ajuns.Î ţi e frică să mai ieşi pe stradă deoarece rişti să te atace careva, mor oameni pentru 10 lei, fac oamenii infarct numai când văd factura de gaz sau de curent, cad oamenii pe stradă şi nu îi bagă nimeni în seamă.
Unde e compasiunea, blăndeţea, bucuria ?
Priveşte cum eşti minţită şi manipulată de sobolanii ce te lasă atât de uşor şi repede fără aer, iar fără aer mori draga mea Românie.
România mea, eşti atât de frumoasă, ai atătea bogăţii, de ce nu ai grijă de ele? De ce strici sau vinzi tot? De ce nu vrei să aibă şi nepoţii tăi de toate? Sau vrei să îi alungi pe toţi în alte tări? Pentru că în ritmul ăsta... la asta se va ajunge draga mea Românie.
România mea frumoasă, de ce eşti aşa de rece? Unde îţi e mândria, unde îți e respectul, unde îţi sunt legile, unde îţi sunt copii? Îmi vine să urlu când văd cum ai ajuns, România mea! Ridică-te, eşti atât de mare şi frumoasă !

Pozele nu îmi aparțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu