vineri, 23 octombrie 2015

Focul din inimă numai unul singur îl poate aprinde, focul din casă îl poţi aprinde singură !



 Femeile sunt  în mare parte, de două feluri: unele sunt iremediabil dependente, iar celelalte ( total opuse primei categorii ) sunt femeile independente.
Şi spun iremediabil dependente deoarece toată viaţa lor, de când sunt micuţe (măcar atunci au o scuză-sunt mici) şi până mor, depind de cineva. Îşi caută bărbaţi care să le întreţină din punct de vedere financiar, pentru că nu sunt în stare şi nici măcar nu îşi doresc să se întreţină singure. Îşi caută bărbaţi care să le facă cumpărăturile, să le facă curat, să facă totul dacă se poate în timp ce ele îşi petrec timpul preţios în saloanele de înfrumuseţare şi în mall-uri. Mai fac şi câte un copil pe care îl transformă în paşaportul lor către o viaţă mai BUNĂ, apoi îi  plasează cu mare bucurie bonelor. Da, sunt îmbrăcate după moda din Paris, au cutii întregi cu bijuterii la care altele nici măcar nu visează şi au cele mai scumpe şi sofisticate sticluţe de parfum.

Ai putea spune despre ele că sunt fericite, dar cele mai multe din ele au gheaţă în jurul inimii. Însă se complac în astfel de relaţii, aleg să îşi vândă fericirea pentru o sticluţă de parfum. Sunt femei a căror inimă nu se dezgheaţă toată viaţa deoarece cu banii poţi cumpăra lemne să faci focul în casă dar niciodată nu vei putea aprinde focul din inimă.
La polul opus se află femeile independente, femeile care iubesc să muncească, să îşi facă bani prin forţele proprii şi prin căi ortodoxe. Femei pe care le doare fix în cur, scuzaţi exprimarea, dacă bărbatul pe care îl iubesc are sau nu are bani, deoarece ştiu şi pot să se întreţină singure.
Femei care, chiar dacă sunt singure, nu disperă  şi nu pun mâna pe telefon să sune primul bărbat disponibil dacă li se arde un bec din baie, trebuie să bată un cui sau să facă focul, rezolvă singure. Unii bărbaţi fug de ele, iar alţii le numesc reci. Ele nu se lasă cumpărate şi nici impresionate de dulcegarii. Poate le poţi păcăli la început dar nu vei prinde rădăcini lângă ele, poate le vei încălzi patul o perioadă, dar dacă nu eşti ceea ce caută, nu vei reuşi niciodată să le încălzeşti sufletul indiferent căţi bani ai, cât eşti de frumos sau cât de multe becuri schimbi în casă!


Pe ele le poţi numi fericite, pentru că dacă iubesc un bărbat, îl iubesc cu adevărat pe el, îi iubesc frumuseţea interioară nu contul din bancă. Ele aleg  oricând singurătatea în locul companiei unui bărbat nepotrivit. Ele râd cu toată lumea, simpatizează puţini bărbaţi şi iubesc cu adevărat un singur bărbat şi anume pe cel care va  şti să le aprindă focul din inima îngheţată. Acel bărbat cu care pot vorbi toate prostiile posibile la fel cum pot vorbi și toate lucrurile importante și pe care simt că îl cunosc de o viață.
Pe acel bărbat îl vor purta toată viaţa în suflet, fericite că îl au lângă ele, fericite că iubesc, fericite că simt.
Cele care l-au pierdut... se vor gândi mereu la el, când va ploua sau când va fi soare, când vor vedea un film sau vor auzi o melodie.
Iar acele femei care încă nu l-au întâlnit, îl așteaptă.


Focul din inimă numai unul singur îl poate aprinde, focul din casă îl poţi aprinde singură !

Pozele nu îmi aparțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu