miercuri, 21 octombrie 2015

Te-ai măritat, ai tras obloanele şi ţi-ai pus basma!!


Eşti una dintre acele femei norocoase, ţi-ai întâlnit prinţul cu care ţi-ai întemeiat familia mult dorită. Ţi-ai făcut până şi acel copil pe care ţi l-ai dorit atât de mult. Ai un job destul de mişto, poţi spune ca viaţa a fost destul de darnică cu tine. Dar, deşi ai atâtea împliniri, te-ai schimbat, nu 90 de grade, nu 180 de grade, te-ai schimbat 360 de grade. De ce draga mea, te întreb eu acum?
Te-ai închis în casă, încet dar sigur te-ai îndepărtat de prietenii pe care îi aveai de atâta timp, îţi  izolezi copilul şi îţi ţii soţul lângă tine, iar dacă cumva îi dai bilet de  voie să iasă un pic afară, ai grijă să îl suni la fiecare 5 minute, aşa... să îl întrebi de sănătate.
Draga mea, de ce nu ieşi cu prietenele acum? Te-ai măritat şi nu mai ai timp pentru ele, pentru tine?Scuze jalnice draga mea. Nu ai de hrănit 10 copii, 7 câini, 2 pisici şi de strâns după un soţ împrăştiat. Şi chiar dacă ar fi fost aşa, tot îţi găseai timp, dacă vroiai, aşa că SCUZE şi atât!!

Sau poate te crezi superioară lor, acum nu îţi mai sunt de folos? Ai uitat că atunci când erai singură le căutai mereu, ieşeai mereu cu ele... atunci îţi erau prietene, acum nu îţi mai sunt?
De ce îţi ţi copilul copilul izolat, nu îl duci la petreceri, nu îl laşi să se joace cu alţi copii? Mda, ştiu, o să spui că îţi e frică că ia microbi, că se loveşte, bla, bla, bla.
Păi cum vrei să crească fără copii, fără să îşi bage mânuţele în nisip, să îi fure carameaua sau jucăria preferată altui copil? Fără julituri în coate şi în genunchi, șicane, îmbrânceli, dar şi râsete cu gura până la urechi ? Sau crezi că dacă îl ţii într-o bulă de aer, îi faci un mare bine?

Sau poate vrei să se ascundă toată viaţa lui după fusta ta, să nu fie în stare să îşi întemeieze o familie sau capabil să ia decizii de unul singur?
Vrei să creşti un copil sau un inadaptat? Draga mea, ai uitat ce copilărie frumoasă ai avut tu?
Oo, dar soţul draga mea? Crezi că dacă îl laşi să iasă la o şuetă, aşa ca între bărbaţi, ţi-l fură ALTA, aşa e?
De ce îl critici atunci când vrea să îşi ajute prietenii din copilarie, ăia care i-au fost mereu alături, care s-au dus să îl ajute în mijlocul nopţii fără să stea pe gânduri, i-au dat bani atunci când nu avea bani să îţi cumpere ţie flori şi l-au spijinit mereu? Acei prieteni adevăraţi pe care îi întâlneşti rar în viaţă şi asta dacă ai noroc!
De ce, că nu îţi place ţie de ei, ţi se par grosolani sau nu le înţelegi glumele? Păi stai liniştită fată că doar nu te culci cu ei!

Crezi oare că dacă vrea să te înşele, îl poţi controla tot timpul? Poate face asta şi în drumul spre pubela de gunoi, sau în timp ce cumpără paine, aşa că nu te mai agita aiurea, asta deja nu mai e iubire, e BOALĂ!
Fii ATENTĂ!
Dacă continui aşa, o să ajungi să nu te mai caute nimeni... deja se  cam întâmplă asta.
Ţine-ţi copilul închis în bula aia imaginară şi o să creşti un inadaptat, un incompetent.
Ţine-ţi soţul închis în casă, controlează-l tot timpul, îndepărtează-l de prieteni, calcă-i în picioare orgoliul lui de mascul, numai aşa poate vei găsi dulapurile goale într-o dimineaţa şi te vei întreba  unde ai greşit. Nu uita că de bărbatul ăla te-ai îndrăgostit, nu de căţeluşul de acum!

Draga mea, dacă v-aţi căsătorit asta nu îţi dă dreptul să pui stăpânire pe el, la fel cum nu înseamnă nici că viaţa voastră trebuie să se rezume numai la atât. Ieşi cu prietenele, fii la rândul tău o prietenă adevarată (e un sentiment de nedescris să ştii că cineva te consideră prietena ei cea mai bună, crede-mă! ), lasă-ţi copilul să crească, să evolueze, să înveţe să fie independent!
Lasă-i libertate soţului tău şi în acelaşi timp vei câştiga liniştea ta sufletească, lasă-i în pace prietenii, buni, răi, sunt ai lui... şi aşa îl vei face să te iubească tot mai mult!
Priveşte viaţa, priveşte oamenii, comunică, ieşi, TRĂIEŞTE!

Te-ai măritat, ai tras obloanele şi ţi-ai pus basma!!

Pozele nu îmi aparțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu