luni, 14 martie 2016

Primești ceea ce oferi, e foarte simplu!


O perioadă scurtă de timp am avut teamă. Teamă de schimbarea atât de mare pe care o făcusem, teamă de oamenii de aici, de prejudecățile ce le aveau față de noi, românii.
Ca fiecare localitate, țară... și aici sunt persoane cu calități dar și cu defecte, prea multe chiar. De fiecare dată când ieșeam afară mă avertiza doamna minunată de care am grijă. Să fiu atentă pe unde mă duc, cu cine vorbesc deoarece sunt mulți bărbați care se droghează până uită de ei sau care nu au toate țiglele pe casă.  :))
Da, e adevărat, mulți încearcă să discute cu tine, să glumească dar dacă te văd că îți vezi de treaba ta și nu  bagi în seamă fiecare persoană și  fiecare fluierat, apoi te respectă, te respectă cu adevărat.
Ba chiar îți ia apărarea atunci când apare altul care nu te cunoaște.
Nu cred că depinde de naționalitate, nici de țara în care trăiești ci doar de felul tău de a fi. Acum pot să înțeleg cu adevărat și să îi dau dreptate acelei persoane care a spus prima dată că găsești ceea ce ești tu, ca om,indiferent pe ce teritoriu ajung să calce pașii tăi.

Dacă ești o persoană optimistă și alegi să vezi frumosul în fiecare persoană, și cei pe care îi vei întâlni în viață vor fi în mare parte la fel ca tine.
Dacă ești o persoană urâcioasă și prost crescută, pesimistă, nu ai cum să atragi persoanele cu un suflet frumos și curat. Nu cred că a existat vreodată vreo persoană care să declare sincer că a durut-o gura din cauză că a salutat. Sau că i-au căzut mâinile atunci când a ajutat o persoană la nevoie.
Nici nu cred  să fie posibil să te simți rău dacă zâmbești oamenilor din jur.
Un fapt demonstrat mie încă o dată: dai respect, primești respect, e foarte simplu! Ești un om optimist și cald, la fel vor fi și oamenii întâlniți în calea ta. Pare cumva că persoanele care nu se potrivesc cu felul tău de a fi, te ocolesc efectiv. Parcă ai avea lipită pe frunte o etichetă pe care stă scris cu litere de tipar: OPTIMISTĂ ȘI CU SUFLET CALD!
Vei alege să oferi un zâmbet chiar și celor morocănoși? Credeți-mă că până și aceia vă vor zâmbi înapoi, poate mai stângaci dar o vor face.
Viața pare mai ușoară dacă alegi să vezi partea frumoasă a lucrurilor, a întâmplărilor, a oamenilor pe care îi întâlnești în goana asta nebună prin viață.
Primești ceea ce oferi, e foarte simplu!



Pozele nu îmi aparțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu